Vi träffar vår nya VD Anna Karin Ernerudh

Nyfikenhet och en önskan om att hela tiden utveckla och utvecklas har tagit Anna Karin, via AB Volvos traineeprogram och Produktionschefsjobbet på Holms Industri, till VD för Bimex Verktyg.

Anna Karin har ett yrkesliv med fokus på produktion. Som lean-koordinator, produktionstekniker och produktionschef har Anna Karin en gedigen kunskap om produktionsprocesser, ständiga förbättringar och avvikelsehantering. Vi hoppas att Anna Karin ska utveckla och förstärka vårt företag med den kompetens och erfarenhet hon besitter i alla våra processer. Mycket är bra idag men allt kan göras bättre till glädje för både våra kunder och anställda.

Berätta lite om din bakgrund

Jag är uppvuxen på landet utanför Kungsör i Västmanland där hästar och teknik präglade min uppväxt. Valet att läsa på KTH var enkelt, även om valet av inriktning inte var lika självklart till en början. Med en civilingenjörsexamen i maskinteknik gick flyttlasset till Göteborg och AB Volvo. Där jobbade jag 3,5 år inom utlandsproduktion med att utbilda personal och implementera Volvo Production System, AB Volvos koncept för en effektiv produktion.

Då jag numer är gift med en Östgöte så gick flyttlasset till Linköping när det var dags att tänka på resten av livet. Jag fick då jobb som produktionstekniker på Holms Industri i Motala, och blev senare produktionschef. Här fördjupades min kunskap och förståelse för hur man på ett effektivt sätt kan jobba med ständiga förbättringar, daglig styrning och avvikelsehantering. Jag kom från en ganska strukturerad och homogen utrullningsplan – där det skulle vara lika överallt – till ett mindre företag där vi kunde jobba mer med att hitta en lösning för varje problem som kom upp istället för att rulla ut ett verktyg i taget. Jag ser också stora möjligheter att jobba med dessa metoder här på Bimex för att vi ska bli ännu bättre på det vi gör.

Hur ser din fritid ut?

Jag är gift med Johan och har två barn, Hedvig 7 år och Ture 5 år, så att få dagarna att gå är inga problem. Barnens aktiviteter går i första hand och där    har jag förmånen att få utöva mitt hästintresse genom min dotter som går på ridskola. Jag är också engagerad i Ladies Circle Sverige som är en internationell, ideell organisation vars syfte är att vidga vår intressesfär, öka vår förståelse för andra människors åsikter och levnadsvillkor, samt  medverka till internationell förståelse och vänskap. Jag träffar min härliga klubb i Linköping varannan torsdag.

Jag springer och yogar gärna när tid finns. Det blir också alltid en vecka i fjällen på våren och en och annan golfrunda på sommaren.