MER OM OSS

Företagspresentation

Bimex Verktyg AB startades av Bo & Birgitta Malmquist 1982. I begynnelsen var verksamheten baserad på import av standarddelar såsom styrpelare, bussningar och Din-stansar men med tiden utökades kapaciteten med kundanpassning och slipning av huvudsakligen stansar och dynbussningar. Bo och Birgitta sålde Bimex 1996 till Solfjädern Invest och företaget såldes ännu en gång 1998 till Lennart Hedman, Christer Brandberg, Hans Harvig samt Kristoffer Böök. Ytterligare investeringar gjordes i både marknad men också i den egna verkstaden.

Hösten 2004 sattes spaden i marken för att bygga egna lokaler, helt anpassade för verksamheten och sommaren 2005 gick flytten till Dynamovägen 3. Fler maskiner för hårdsvarvning anskaffades och kompetens har fyllts på med fler anställda, både på försäljning men främst i verkstaden. I december 2011 förvärvades NJ Wiman AB och fler viktiga kunder lades till kundlistan.

Verkstaden byggdes ut 2012 för att möta ökad efterfrågan av egentillverkade verkstadsprodukter och fler maskiner införskaffas. Idag är bolaget ägt av Hans Harvig och Kristoffer Böök.

BÄST I SVERIGE PÅ HÅRDSVARVNING

Nyheter från Bimex

Bimex byggnation 2020/2021

15:42|0 Comments

Beställ produkter från vårt lager

Vill du veta mer om oss?

Ta del av vårt produktutbud här på webbplatsen eller kontakta oss så berättar vi mer om vad vi kan göra för just dig!

Kontakta oss

Ta del av Bimex nyheter!