Om oss

Om Bimex Verktyg AB

Det här är vi

Den pålitliga försäljaren av verktygskomponenter

Bimex Verktyg AB har tillverkat och sålt verktygskomponenter sedan 1982. Våra kunder finns i hela Sverige från Haparanda i norr till Trelleborg i söder. Med egen tillverkning av stansar och dynor är vår flexibilitet stor när det gäller både standard- och specialdimensioner.

Bland våra kunder hittar man plåtpressare, verktygsmakare, pressgjuterier, maskinbyggare och mycket mer. De verkar alla under tidspress och är beroende av vår pålitlighet. Bimex största tillgång är nöjda kunder. Vi uppfyller kundernas krav på flexibilitet och leveranskapacitet. Vår produktion, med en rationell och mycket modern maskinpark, bidrar till smidiga lösningar med både hög precision och korta ledtider. Kunnig och engagerad personal ser till att produktkvaliteten och leveranssäkerheten efterlevs.

Bimex är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001:2015 samt miljöcertifierade enligt ISO 14001:2015.

Mer om oss

Företagspresentation

Bimex Verktyg AB startades av Bo & Birgitta Malmquist 1982. I begynnelsen var verksamheten baserad på import av standarddelar såsom styrpelare, bussningar och Din-stansar men med tiden utökades kapaciteten med kundanpassning och slipning av huvudsakligen stansar och dynbussningar. Bo och Birgitta sålde Bimex 1996 till Solfjädern Invest och företaget såldes ännu en gång 1998 till Lennart Hedman, Christer Brandberg, Hans Harvig samt Kristoffer Böök. Ytterligare investeringar gjordes i både marknad men också i den egna verkstaden.

Hösten 2004 sattes spaden i marken för att bygga egna lokaler, helt anpassade för verksamheten och sommaren 2005 gick flytten till Dynamovägen 3. Fler maskiner för hårdsvarvning anskaffades och kompetens har fyllts på med fler anställda, både på försäljning men främst i verkstaden. I december 2011 förvärvades NJ Wiman AB och fler viktiga kunder lades till kundlistan.

Verkstaden byggdes ut 2012 för att möta ökad efterfrågan av egentillverkade verkstadsprodukter och fler maskiner införskaffas. Idag är bolaget ägt av Hans Harvig och Kristoffer Böök.