SPECIALTILLVERKNING: HÖGPRECISIONSTILLVERKNING I MINDRE SERIER, FRÅN ENSTYCK TILL FÅTAL!

Trådgnistning

Kontakta oss

FRÅN AX TILL LIMPA UNDER SAMMA TAK!

Våra maskiner för trådgnistning

Våra 2 trådgnistar Fanuc Robocut C400iA har både A-axel och Micro Finish option för superytor ner till Ra 0,1. Max höjd på arbetsstycket är 250 mm.

YouTube video

Trådgnistning Wire EDM & gnistbearbetning
med A-axel & Micro Finish option

Vad är trådgnistning?

Trådgnistning är en metod som tillämpas för att skära i material som exempelvis härdat stål och annan metall. Detta används inom verktygstillverkning och metallbearbetning, då det är ett effektivt tillvägagångssätt för att skära ut former och hål med komplicerade mönster. Maskinerna har en otroligt hög precisionsgrad, och gör utskärningar med en exakthet som motsvarar ungefär en tiondel av ett hårstrå.

Wire EDM

WEDM, Electrical discharge machining, eller Wire-EDM är det engelska begreppet för trådgnistbearbetning. Denna tillverkningsprocess bygger på tekniken med elektriska urladdningar bearbeta bort material och därigenom uppnå önskad geometri.

Hur går gnistbearbetning till?

Processen går till som så att en växelström körs igenom en mässingstråd, och när tråden kommer i närheten av metallen så skapas en gnisturladdning. Den höga temperaturen som uppstår smälter arbetsstycket. Denna process upprepas fler än tusen gånger per sekund, och skär igenom den önskade konturen.

Fördelar med trådgnist

Trådgnist är den mest effektiva och precisa metoden när det kommer till metallbearbetning och verktygstillverkning, du kan i stort sett skära ut valfri form.

Bimex har tre trådgnistar från Fanuc Robocut och har både A-axel och Micro Finish option för superytor ner till Ra 0,1. Maxhöjd på arbetsstycket är 310 mm.

Beställ produkter

  Ange önskade produkter

  1

  För tillverkning (gäller ej standardprodukter):

  2

  För tillverkning (gäller ej standardprodukter):

  3

  För tillverkning (gäller ej standardprodukter):

  4

  För tillverkning (gäller ej standardprodukter):

  5

  För tillverkning (gäller ej standardprodukter):