VÅRA KOMPETENSER

Hening – slipning av bl a borrbussningar & styrbussningar

Vad är hening?

Hening är en bearbetningsmetod som genom ett heningsverktyg och ett eroderande tillvägagångssätt ger en precis ytfinish på metall. Verktyget består utav abrasiva stenar som nöter ned hålets innervägg och lämnar ett slätt ytskikt. Heningsmaskinen opererar sedan genom att föra slipverktyget mot metallytans existerande hål genom en styrd bana – och brynena bearbetar hålets väggar. Under processen adderas skärvätka för att skölja bort resterna av metall. 

Anvädning

Hening kan appliceras både inom invändig och utvändig slipning av cylindriska hål. Processen används primärt för att finputsa ytans geometriska och runda form, men används även för att förhöja ytfinheten, det vill säga släthet. Ytterliggare en applikation är att genom en bestämd bana producera slipmönster i exempelvis cylinderhus för att skapa maximal effekt av smörningsmedel. 

Fördelar

Genom att hening av föremål förstärks komponentens egenskaper, samt minskad friktion och längre livslängd. För verktygskomponenter som kräver hög precision är en heningsmaskin överlägsen, då nogrannheten är så hög som på 0,001 mm. 

Heningsmaskin från Sunnen

Hening är en process som skriver bred kunskap och kvalitativa verktyg. Vi erbjuder gedigen professionalitet och bearbetning i vår heningsmaskin från Sunnen – världsledande inom precision i närmare 100 år. Vi slipar borrbussningar, styrbussningar och andra detaljer med invändiga hål. Vi henar i dagsläget ner till diameter Ø 2,6 och kan hena komponenter som blivit för slitna för att användas. 

Vill du ha mer information om denna eller någon annan av våra tjänster – välkommen att kontakta oss!

Kontakta oss

BÄST I SVERIGE PÅ HÅRDSVARVNING

Nyheter från Bimex

Bimex byggnation 2020/2021

15:42|0 Comments

Beställ produkter från vårt lager

Vill du veta mer om oss?

Ta del av vårt produktutbud här på webbplatsen eller kontakta oss så berättar vi mer om vad vi kan göra för just dig!

Kontakta oss

Ta del av Bimex nyheter!