VÅRA KOMPETENSER

Råmaterial & verktygsstål

Råmaterial är inom industri namnet på det material som inte blivit bearbetat. Verktygsstål är stålmaterial som brukas vid tillverkning av verktyg för skärande bearbetning och formande bearbetning. 

Olika typer av verktygsstål 

Verktygsstål delas in i två olika grupper, kolstål och legerat stål. Kolstål innehåller en högre kolhalt, på ca1%, och legerat stål som har hög resistens mot nötning, vilket gör materialet passande för skärande bearbetning. 

För att uppfylla de krav som ställs på materialet brukar det behandlas och härdas, genom upphettning och nedkylning – för att skapa ett ytskikt klätt av martensit. Detta frambringar ett material med hög hårdhet, slitstyrka, och vanligt är att även voltfram och vanadin adderas för att kunna skapa en skarp och vass kant. Följande egenskaper kallas för mekaniska hos ett material. 

Råmaterial från Uddeholm 

Vi erbjuder ett rejält materiallager från Uddeholm, världsledande inom verktygsstål för industriella verktyg. I vårt sortiment bestående av de vanligaste stålsorterna och dimensionerna igår exempelvis:

● Rigor
● Sleipner
● Orvar
● Vanadis 4 extra
samt naturligtvis HSS SS 2722

Är du intresserad av våra produkter? Tveka inte att kontakta oss. Vi är experter på verktygskomponenter och skräddarsyr produkter efter era önskemål!

Kontakta oss

BÄST I SVERIGE PÅ HÅRDSVARVNING

Nyheter från Bimex

Bimex byggnation 2020/2021

15:42|0 Comments

Beställ produkter från vårt lager

Vill du veta mer om oss?

Ta del av vårt produktutbud här på webbplatsen eller kontakta oss så berättar vi mer om vad vi kan göra för just dig!

Kontakta oss

Ta del av Bimex nyheter!